Baile-Herculane

Originea Bailor Herculane se întinde pe o durata de aproape doua milenii. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n., fapt consemnat într-o tabula votiva din bai. În perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Baile Herculane a devenit oras in 1951, in prezent avand in subordine administrativa localitatea componenta Pecinisca.

Este o statiune balneoclimaterica, cu ape termale si minerale folosite in tratamente reumatismale.

Primele izvoare care pomenesc apele termale de aici sunt din perioada razboaielor daco-romane.Pe valea Cernei romanii au construit temple,bai si statui in cinstea lui Hercule, Aesculap, Hygeea, intemeind statiunea Thermal Herculi, care a functionat timp de peste 170 de ani. In timpul migratiunilor a fost distrusa si refacuta abia catre sfarsitul sec. XIII.

Altitudinea este de 168 metri si se respira un aer ionizat ca la o inaltime de 3000 de metri, beneficiaza de un climat de depresiune intramontana, cu influente submediteraneene. Aici puteti vedea: gara feroviara din 1889; statuia din bronz a lui Hercule, 1847; cladirea cazinoului, 1862, azi muzeu; ruinele statiunii termale romane; Pestera Hotilor, cu urme de locuire paleolitice si neolitice; podul de piatra peste raul Cerna; rezervatie naturala Coronini-Bedina din M. Cernei (S: 3864 ha).

Oferta de cazare in statiunea Baile Herculane:

www.cazarelaherculane.ro
www.casaillys.ro